طراحی ویلا نئوکلاسیک 

 

از سبک‌های طراحی ویلا معماری کلاسیک است که از قدیمی‌ترین سبکها در معماری محسوب می‌شود که طرفداران زیادی دارد و به یک سبک مادر در دکوراسیون تبدیل شده است. در واقع دلیل انتخاب این سبک نظم ، تعادل ، هماهنگی ، شکوه و عظمت است که در بنا دیده می‌شود و افراد با گزینش این سبک اعتبار و نظم خود را نشان میدهند.با توجه به سادگی ویلای نئوکلاسیک هزینه تمام شده آن کمتر از ویلای کلاسیک خواهد بود که این امر به دلیل از بین رفتن هزینه های مربوط به ابزارهای سنگی و سیمانی و… .

ویلای کلاسیک ، بر روی نمای ویلا و خصوصا دیوارهاست چرا که در طراحی ویلای نئوکلاسیک تاکید بر سادگی دیوارها از ارکان اصلی این شیوه معماری است. در عین حال با توجه به تاریخچه و شناسنامه سبک نئوکلاسیک ، بنای ساخته شده از اصالت و وقار خود نیز توامان برخوردار است.

 

 

اصول طراحی ویلای نئوکلاسیک

 

 

در طراحی ویلا به شیوه اصولی و علمی عوامل بسیاری دخیل اند تا اینکه سبک معماری ویلا و نحوه ساخت و نوع مصالح ومتریال ویلا تعیین گردد از عمده این عوامل می توان به اقلیم منطقه و شرایط توپوگرافی و اجتماعی و فرهنگی منطقه اشاره داشت مثلا در یک بافت قدیمی شهرک های ویلایی کلاسیک طراحی ویلای پست مدرن محلی از اعراب ندارد و این نشان می دهد که عامل جغرافیا و منطقه تا چه حد در انتخاب سبک معماری تاثیر گذار بوده در نتیجه کارفرما باید قبل از خرید زمین سبک و شیوه دلخواه خود در طراحی معماری را بداند و با توجه به این پیش فرض، منطقه مورد نظر خود را جهت ساخت و اجرای ویلا انتخاب کند.

 

 

عوامل کلی مؤثر بر مطلوبیت ویلا

 
 

 

۱. از نظر فرهنگی

 

 

این مسئله همینطور که اشاره شد یکی از مهمترین مسائل در طراحی سبک‌های طراحی ویلا می‌باشد. خانه هایی که در تقسیم بندی فضایی آن عامل فرهنگ و نحوه زیست مردم رعایت نشده باشد به هیچ عنوان خانه مطلوبی برای ساکنان آن نیست. و چه بسا در اینگونه موارد ساکنین خانه ویلایی میتوانند پس از مدتی تغییرات خود را در پلان داخلی ویلا انجام دهند. به همین خاطر معمار باید کاملاً روی فرهنگ و نحوه زیست و آداب و رسوم افراد شناخت پیدا کند و شناخت هر چه بیشتر آن باعث مطلوبیت خانه برای ساکنین خواهد بود.

 

 

۲. از نظر اقلیم

 

 

هر مسکن برای زندگی باید از نظر شرایط زیستی مناسب باشد. توجه به وضع اقلیم یکی از موارد لازم در این مورد است. مطابقت با اقلیم محل و مقابله صحیح در مقابل عوامل جوی نامناسب محلی ، در ایجاد شرایط مطلوب در خانه بسیار مؤثر است.ساخته شدن خانه‌ها با فواصل معقول ، انتخاب سطح پنجره مناسب با وضع اقلیمی ، میزان روشنایی و آفتاب گیری کافی برای تک تک فضاهای خانه از مثال هایی است که در این باره می‌توان زد.  

 

 

X